CCT Forums
About CCT
CCT Members
Appliance
Link

返回   BMWCCT台灣車主聯誼會 > 註冊車友區 > 『一般討論』
註冊帳號 討論區幫助 日曆事件 今日新文章 搜尋 CCT購物網

主題工具 顯示模式
舊 2013-09-11, 08:14 PM   #1
axchiu
註冊車友

axchiu 的頭像

註冊日期: 2004-06-06
住址: Hong Kong
車型: E36 Cab > E39 530i
新手多問,請指點

大家好
小弟初到,有以下問題請教,本身是 E39 (2002) 車匙係陵型款(自動叉電?) , 我有以下問題, 望大家出手相助
1. 我有時解鎖開門後佢椅和冷氣溫度setting都唔同晒, 點先可以跟番我自已既 setting , set 番 (我唔知點set 現在張椅已跟番我既M1, 但冷氣溫度依然係22度)
2. key 上尾制係開尾箱,但無反應
3. 呔氣壓感應! 我看manual 係2 格匙長按至錶版著燈,但我無, 著車時都唔見錶版有呢粒燈
4. 2格匙時有安全帶燈(然後自已熄) , 但不論我有插無插安全帶它都無再著

謝謝!

axchiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
按 "讚" 到facebook

舊 2013-09-11, 08:34 PM   #2
ambass
註冊車友

ambass 的頭像

註冊日期: 2012-11-27
住址: 香港
車型: 325i
贊助: 未贊助
引用:
作者: axchiu 查看文章
大家好
小弟初到,有以下問題請教,本身是 E39 (2002) 車匙係陵型款(自動叉電?) , 我有以下問題, 望大家出手相助
1. 我有時解鎖開門後佢椅和冷氣溫度setting都唔同晒, 點先可以跟番我自已既 setting , set 番 (我唔知點set 現在張椅已跟番我既M1, 但冷氣溫度依然係22度)
用返NCS set啦(IHKA), setting 跟車匙.
2. key 上尾制係開尾箱,但無反應
NCS GM5
3. 呔氣壓感應! 我看manual 係2 格匙長按至錶版著燈,但我無, 著車時都唔見錶版有呢粒燈
用錶板 self test function 2 睇o下粒燈有冇比人閹o左.
4. 2格匙時有安全帶燈(然後自已熄) , 但不論我有插無插安全帶它都無再著
factory default setting
謝謝!
hope this help
ambass 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 2013-09-11, 09:18 PM   #3
axchiu
註冊車友

axchiu 的頭像

註冊日期: 2004-06-06
住址: Hong Kong
車型: E36 Cab > E39 530i
先多謝 ambass 指導
1.2. 我有NCS 但唔係好識用,不知從何入手(我有爬文不過都係……)
3. Tested 無燈
4. 放心了
謝謝
axchiu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 2013-09-11, 09:38 PM   #4
ambass
註冊車友

ambass 的頭像

註冊日期: 2012-11-27
住址: 香港
車型: 325i
贊助: 未贊助
引用:
作者: axchiu 查看文章
先多謝 ambass 指導
1.2. 我有NCS 但唔係好識用,不知從何入手(我有爬文不過都係……)
NCS 係要死鋤爛鋤架.
3. Tested 無燈
ZONE o個邊係有條link (VIN decode)去check o下你架車出廠有冇呔壓呢個option.
4. 放心了
謝謝
you're welcome
ambass 目前離線   回覆時引用此篇文章

書籤

發文規則
不可以發表新主題
不可以發表回覆
不可以上傳附件
不可以編輯自己的文章

啟用 BB 代碼
討論區啟用 表情符號